Catering kok

CATERING

Verfijnde bekende of vergeten streekgerechten uit de Franse en mediterrane keuken. Bereid met vernuft en vakmanschap en het aanvoelen waar het bij kwaliteit op aankomt. Daar houdt Jan Hein van. Kleinschalige caterings met een duidelijk landschappelijke inslag bij u thuis of op het werk.

KOOKSTIJL

Veel mensen associëren Bourgondisch eten met Bourgondisch lifestyle maar dat is niet perse waar, net zo min als dat de hoofdingrediënt van mediterraan voedsel uit pasta bestaat. “De” Haute cuisine, de klassieke keuken, die haar hoogtepunt bereikte onder  legendarische Franse Chefs zoals Auguste Escoffier, is fameus. Deze elegante vorm van koken vereist net als de zogeheten Novelle Cuisine en moleculaire keuken, kennis van de speciale bereidingswijzen en vaardigheden, echter.. ze is minder experimenteel, maar wel met moderne kraak- en kakelverse smaak.

“IN AND OUTDOOR KITCHEN COOKING OP ZIJN FRANS MEDITERRAANS, walking dinner- buffet”

 

Bijvoorbeeld…. Op een zonnige zondagmiddag in de tuin.

Plateau de fruits de mer boulogne sur mer, Moules marinières recette, Maquereau au vin blanc, bouillabaisse, mousse au chocolat, poire pochée.

Of bijvoorbeeld…. Tijdens een ingelaste lunchpauze op de zaak.

Schalen met  Choucroute Garnie mix traditioneel:… of met Kalfskotelet en jus, Schotse Zalm en krab hollandaise saus, vegetarische worstjes en kruidensaus. Met heerlijke witte en betaalbare wijn. Heerlijk voor in de winter!

Of bijvoorbeeld…. een familiefeest, met voor een elk wat wils in aardewerk en op schalen.

Visstoofpot van de Armorkust, Millefeuille van prei en gepocheerde eieren, Provençaalse taart, crêpes met boerenham, champignons en kaas, zalmterrine, kalfsnoten met pruimen, worstje uit Lion, Inktvisje met artisjokken en noten crème, Lansschenkel op de manier van de Bakker, IJsgekoeld nougat met kastanjehoning, Castiliaanse crème.

Gerechten en mogelijkheden te over! “En u ziet het, heerlijk zal het zijn!”

TARIEF

Jan Hein werkt voor zijn “Freelance Kok” uurtarief van 30,00 exclusief BTW. Daarnaast komen natuurlijk de kale kosten van ingrediënten, en het halen en brengen van food en non-food en wijnen, – en eventueel de verrekening van courtagekosten.