Voorgerechten

Three brands…

Garnalenkroketten “holtkamp” met cocktailsaus, Bawykov zalm van rien heemskerk met koude mosterd crème, Tataar van “Beter leven” kalfsvlees met cornichons, kwarteleitjes, auberginetartaar

Eend…

Salade met aspergelinten en gekonfijte eendenbout en gepofte aardappel

Krab…

Spicy krab couscous, zeekool en zeegras, vinaigrette van fingerlimepickles en krab-specerijenjus

Tonijn…

Tartaar van verse tonijn met groene peper mayonaise en in vadouvan gebakken langoustines

Rund…

Pietjesveld “met cornichons, kwarteleitjes, auberginetartaar

Jacobsmossel & Kreeft…

Gegrilde Jacobsmossel met oosterschelde kreeft, bloemkool mousseline met dragon en jus van kreeft

Ham…

Spaanse pata negra ham met citroenrisotto salade en koude schuim van saffraan met lavendel met sjalottensmaak

Soep

Landhoenbouillon met rösti van zuurkool en gekonfijte landhoenbout en selderij

Kreeft…

getomateerde kreeftenbouillon, saltyfingers, kreeft en kokkels en een cake van venkel

Vis

Gegrilde griet…

Gegrilde griet met Zeeuwse mosselen, bleekselderij, zeekraal met mosseljus

Zeetong…

Zeetongfilets in saus gegaard met scheldieren, groene asperge en venkel citroenmelisse saus

Tarbot…

Noordzee tarbot met truffelaardappel, blokjes tomaat, Aceto balsamico, basilicum en cantharellen

Rogvleugel…

Gebakken Rogvleugel, notenboter met augurk en kappertjes met warme Lombarts Calville appel en idem appelsiroop roomsaus

Kabeljauw…

Gepocheerde Kabeljauw met vinaigrette van kokkels, gepofte aardappel en citroenmelisse jus van taggiasche olijven en kruid

Schol…

Kort gegrilde Scholfilet met bâtonnets van paling, cuore di bue tomaat en saus van gerookte knoflook en koningskruid en cantharellen

Baars & Kreeft…

Zacht gegaarde baars met zeeuwse kreeft, frisse salade van komkommer, venkel en selderij, dashi vinaigrette

Vlees

Kip…

gebraden Bresse kip met paling en knolselderijaardappelpuree met saus als gentse waterzooi

Kalfsmedaillons…

Gebakken kalfsmedaillons met een romige kalf jus, lauwwarme aardappel aubergine brunoise, krokant gebakken appel en sjalotten

Runderbavette…

Gegrilde runderbavette, citroenrisotto en Marokkaanse groenten en schuim van knoflook, citroen en lavendel

Lamsfilet…

Lamsfilet, worstjes, puree van dadels met abrikoos, venkelsalade en saus van jamaicaans piment

Kalfhaas…

Beter leven gepocheerde Kalfshaas, gebakken spek, gepocheerde kalfsmerg, linzen du puy en schuimige kalfsglacesaus en perenlikeur

Reebokschouder…

Slowcook Reebokschouder met tuinboontjes, truffeldeeglinten, cantharellen en saus van witte ui en spek

Ossehaas…

Gebakken ossenhaas “pietjesveld” met aardappelcrème, haricots verts en cantharellen en Leffebierjus

Groenten

Witte asperges…

Zeeuwse witte asperges, met bio-boerenham of notentataar, dragon-eierdooier, morillecrème en bearnaisesaus met limoen

Kaasdessert

Münsterkaas…

Münsterkaas gekarameliseerde met appeljus en dadel, en broodje

Blauwschimmelkaas..

Blauwschimmelkaas souffle met rode biet, portsiroop,
 aardbeien en notenbrood

Geitenkaas…

Geitenkaas saint maure de touraine warme met rucola en een dressing van finest dry port, en warme Melba

Kazen

Geit…

Pyramidale loire, zachte geitenkaas ~ Crottin de chavignol bourgogne, verse geitenkaas ~ Saint maurre de tourraine loire, ingelegd in as

Schaap…

Carre corse corsica, zachte sterke kaas ~ Brin d amour corsica, zachte kaas met kruiden

Koe…

Pont l’évèque normandië zachte roodschimmel ~ La trappe noix, aquitaine, gerijpt op walnoten ~ Epoisse cru bourgogne, lopende roodschimmel ~ Münster elzas, rauwmelkse roodschimmel ~ Torta de ojeva spanje, zachte lepelkaas roodschimmel

Blauw…

Bio bleu belge gent, biologische blauwschimmel ~ Fourme d’ambert rhône alpen, milde blauwschimmel ~ Bleu de gex franche comte, pittige blauwschimmel

Hard Kazen…

Manchego zuid spanje, harde sterke kaas ~ Comte fort saint-antoine jura, belegen en halfhard ~ Beemster xo, 40 maanden nederlandse oude kaas

Dessert

Chocolade…

Chocolade selectie “jre or noir”  en blokjes seizoen fruit en champagne soep

Vanille ijs…

Vanille ijs 
abrikozen met koude limoensabayon

Kwark…

Kwark soufflé met een compote van gemarineerde rabarber

Room en eidooier…

Crème brulee met een compote van verse vijgen, Sauterne saus, warm brioche

Ananas…

Ananas
Gepocheerd, ijs van kokos en limoenblad, crème met dragon en peper

Abrikozen…

Gepocheerde abrikozen citroengrasmouse, parfait, Marokkaanse specerijen- gegratineerde sabayon

Peer…

diverse bereidingen van peer, met peer~munsterkaas-roomijs, een lauwwarme meadeleine van peer en een krokantje van Macadamia

Chocolade

Warm taartje van melk chocolade met spaanse “Cognac” en nootmuskaat en ijs van banaan