Kooklessen bij u thuis

Jan Hein geeft kooklessen aan huis en in ontspannen huislijke sfeer aan iedereen die de kneepjes van het vak beter onder de knie wil krijgen, iets nieuws wil leren of het gewoon leuk vindt om een paar middagen of avonden samen met koken bezig te zijn onder professionele begeleiding. U krijgt dus niet een kok toebedeeld uit een poel van koks, maar Jan Hein geeft zelf deze lessen.

WELKE KOOKSTIJLEN

Bij de kooklessen komen in volle breedte onder de aandacht; de Franse en Mediterraanse keuken, en het zogenoemde Fusion Koken: “het combineren van verschillende kookstijlen”. Na de eerste les verdient het in veel gevallen de aanbeveling een eigen koksmes en snijplank aan te schaffen, dit hoeft echter niet.

OPBOUW VAN DE KOOKLESSEN

Aan het begin van de kookles nemen we eerst de recepturen door, krijgt u verkorte en praktische warenkennis, en we staan stil bij speciale aandachtspunten bij de bereiding van de gerechten. Uiteraard leert u ook technische zaken als het goed en veilig snijden. Het “Learning by doing” is essentieel bij Jan Hein’s kooklessen.

De “cursisten” werken gezamelijk en gaan met één of meerdere van de gerechten aan de slag, met raad en daad bijgestaan door Jan Hein. Aan het einde van de kookles dekken we in alle eenvoud de tafel vergezeld van een glas wijn.

TRIPS

Als er vanuit de cursisten interesse is om bij een van de groothandels te gaan kijken en eventueel in te kopen, dan kan dit geregeld worden. Het is speciaal interessant om eens te gaan kijken op de versmarkt van Rungis in Parijs. Hotelletje, café avec du pain et de la confiture, “u kent het wel!”

PRIJZEN

Jan Hein werkt ongeacht het aantal personen voor zijn “Freelance Kok” uurtarief van 30,00 exclusief BTW. Daarnaast komen natuurlijk de kale kosten van ingrediënten, en het halen en brengen van food en non-food en wijnen.